Агнешко с киселец

11/11/2014
от МилаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо333
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1.5 кг
  • лук - 1 глава
  • корени - за супа
  • брашно - 1 с.л.
  • жълтъци - 3 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • киселец - 1 кг
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете, след като го подсушите. Загрейте маслото и запържете почистените и нарязани зеленчуци - лука и корени за супа (моркови, целина, може и пащърнак).

Поръсете брашното и разбъркайте, долейте водата и разбъркайте, като изчакате сосът да се сгъсти. Отделно в подсолена вода сварете месото и го добавете към зеленчуковата смес. Оставете да се доготви.

Извадете месото и застройте соса с разбитите жълтъци с киселото мляко. Добавете и нарязания киселец. Оставете за още няколко минути на котлона.

Сложете месото в голяма чиния и залейте соса отгоре.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар