Кюфтета по виенски

04/08/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
"За разлика от културните хора, които ходят във Виена заради операта, ние ще отскочим дотам за тези вкусни кюфтенца "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 305
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила заедно със сланината, след което към него се прибавя наситнения лук, яйцето, филията хляб, накисната в малко вода и изстискана добре.

Овкусете с накълцания магданоз солта и черния пипер, след което омесете каймата добре.

Загрейте мазнина на силен огън и изпържете оформени кюфтенца.

Поднесете кюфтенцата със соса, приготвен като запържите 2 лъжици брашно в 2-3 лъжици масло. Внимавайте да не се зачерви. Разредете постепенно с мялко прясно мляко, прибавете доматеното пюре и оставете да ври около 10 минути. Махнете от огъна, разбийте три жълтъка и постепенно ги прибавете към соса. Подправете соса с черен пипер и индийско орехче.

Сервирайте соса и кюфтенцата с топка картофено пюре, приготвено от сварени картофи, разбити с масло и сол.подобни рецепти тук
5 0
4 3
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар