Вегетарианска мусака

20/08/2010
"Вегетарианска мусака, която ще ви изненада приятно с богат и плътен вкус!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 948
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 400 грама
  • мазнина - 50 грама
  • лук - 2 малки глави, кромид
  • сирене - 200 грама
  • ориз - 50 - 100 грама
  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 50 грама
  • черен пипер
  • сол
  • индийско орехче - на вкус
  • магданоз - 1 - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на дребно и ги задушете. Сварете ориза и започнете да редите в тава ред картофи, ред сирене, ред ориз.

Така приготвената мусака сложете да се изпече при загрята на 180-200 градуса фурна.

Направете заливката като разбиете прясното мляко с яйцата, а за по-голяма гъстота размийте брашното с малко вода и го прибавете към полива преди да залеете мусаката.

Оставете във фурната до лек загар на заливката. Готовото ястие се поръсва с пресен магданоз.подобни рецепти тук
5 6
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Iv
Iv
29.05.2014 15:29
Лука с картофите ли се задушава?
0
0
Никол
Никол
19.05.2014 16:59
Това ястие е превъзходно! :)
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв