Ябълкови ленти с шоколад

18/09/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо404
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто – 500 г
  • ябълки – 2 бр.
  • захар – 4 с.л.
  • канела – ¼ ч.л.
  • масло – 1 с.л.
  • сметана – 1 с.л.
  • пудра захар – 1 ч.л.
  • шоколад – 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва и се реже на ленти. Ябълките се обелват и се режат на тънки парчета.

Парченцата се редят върху лентите и се редят в тава, намазана с мазнина. Поръсват се със захар, смесена с канела. Могат да се изпекат така или да се завият леко като розички.

Отгоре се слагат парченца масло и се пекат на 200 градуса до златисто.

Охлаждат се и се украсяват със сметана, смесена с пудра захар. Шоколадът се разтопява на водна баня. С него се поливат ябълковите ленти.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар