Домашен пикантен чипс

25/07/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Всяко парти има право на своите две големи порции домашен пикантен чипс "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 133
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • арабски питки - 5 бр. готови с 20 см диаметър
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лютив
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • бульон - 1 ч.л. сух пилешки или телешки
  • захар - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Абсолютно всички подправки се омесват на едно място и се поставят в солница с големи отвори.

Загрейте фурната до 180 градуса. На плот сложете една питка, напръскайте я с малко вода и я поръсете от двете страни с подправките. Върху нея повторете процедурата с останалите питки. Накрая притеснете с ръце всички питки.

С резачка за пица или остър нож нарежете питките на половина, след това всяка половина на три парченца, както се реже на парчета голяма пица.

Отделете отделните парчета едно от друго, подредете ги в тава и ги изпечете. След като ги извадите от фурната може леко да ги начупите на парченца.

Поднесете със сос Маринара по желание.подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар