Черен дроб с праз и броколи

18/07/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Не се притеснявайте, с това ястие ще спечелите заслужени аплодисменти от гостите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 101
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • черен дроб - 400 грама, телешки
  • праз - 2 малки стръка
  • лук - 3 стръка зелен
  • броколи - 4 - 5 розички
  • сусам
  • свинска мас - 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лимонов сок
  • соев сос
  • сол
  • ориз - 1 ч.
  • вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на дребно праза, лука и ги сложете заедно с броколито да се задушат в сгорещената свинска мас.

Нарежете черния дроб на тънки парчета и го добавете, след като зеленчуците омекнат заедно със сусам (количество по желание). Овкусете с подправките и лимонов сок на вкус. По желание може да прибавите и малко соев сос.

Сварете ориза с малко мазнина и вегета.

Поднесете ястието с подложка от ориза, а върху него и черния дроб с праза и броколито.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Боби
Боби
17.04.2013 21:30
Клара и аз ще те контрирам. Дроба специално ,бил той бял или черен го пържа с мас.И знаеш ли защо? Защото дроба става по мек някак си и най най важното не пръска мазнината от олиото..Иначе и аз повечето неща ги пържа с олио..
0
0
КъвармЪ
КъвармЪ
31.12.2013 05:24
консумацията на свинска мас е за предпочитане пред растителните мазнини, при липса е по-добре да се избере зехтина, но не слънчогледови, канелени е тп
0
0
Мишо
Мишо
03.05.2012 10:31
о, клара, мисля, че всички автори на рецепти в сайта от тук насетне ще се съобразят с твоето преважно мнение и желание и повече няма да има никакви рецепти с мас!
0
0
Клара
Клара
03.05.2012 00:59
Мразя свинска мас и изопщо пържените с мазнина ястия. Обичам задушени и с различни сосове. Така че не е по мой вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв