Шиш-кебап

17/07/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 133
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 грама, без кокали
  • гъби - 8 броя печурки, големи, без пънчета
  • лук - 2 глави, малки
  • чушки - 2 броя, зелени
  • домати - 8 броя, малки
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л. сушена
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • дафинов лист - 3 листа

Начин на приготвяне

Нарежете месото на еднакво големи парчета, които да не са по-големи от размера на доматите. Почистете печурките и при нужда ги нарежете на кръгчета.

Лукът се нарязва на осминки, а доматите на половина, а чушките на големи парчета. Всички тези продукти се заливат с марината, приготвена от олио, сол, черен пипер, майорана, лимонов сок. Оставяме в хладилник за 1 час.

Извадете продуктите от маринатата и ги разпределете за 4 малки шиша. Към всеки шиш се добавя 1/2 дафинов лист.

Шишчетата се пекат върху жар от дървени въглища или електрически грил, като се обръщат непрекъснато в продължение на 15 минути. По време на печенето се мажат и няколко пъти с маринатата.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много хубава рецепта само бих избегнала дафиновия лист и добавила пресен или сух джоджен той най много ми пасва на агнешкото месо.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв