Добруджански катми

17/07/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Катми, но като тези, едва ли сте опитвали - меки, плътни и много, много вкусни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 356
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в газираната вода. Разбъркайте яйцата, киселото мляко, содата и захарта.

Започнете да прибавяте брашно и да бъркате. Добавяйте брашно до получаване на малко по-рядко от кексово тесто.

В тиган сгорещете малко олио и изсипете черпак от сместа. Трябва да се образува дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни.

Сервирайте с мед или плънка по желание.
подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

malaka kolinarka
malaka kolinarka
27.01.2011 00:24
Днес ги пробвах, много са хубави. Аз не съм слагала каквато и да е мазнина в тигана. Получиха се като пухкави палачинки. Може да ги пробвате.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв