Зелен фасул с оцет и захар

01/11/2014
от ВаняНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо414
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 1 кг
  • оцет - 750 мл винен
  • захар - 500 г
  • карамфил - 3 - 4 зрънца
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете млад зелен фасул и го сложете в леко подсолена вода да се вари. Към водата добавете, оцета, захарта, карамфила и канелата и варете 15 минути.

След като омекне, сложете фасула в широк съд и залейте с маринатата му. На следващия ден варете фасула с оцета още няколко минути.

Извадете го с решетъчна лъжица и го наредете в буркани. Доварете още малко маринатата и залейте в бурканите. Затворете вече поохладените буркани с капачки и стерилизирайте за 1 час.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар