Италианско суфле с лайм

04/11/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко – ½ ч.ч.
  • брашно – 100 г
  • захар – 2 с.л.
  • яйца – 2 бр.
  • лайм – 2 бр.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • сметана – 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците. Кората на лаймовете се настъргва на ситно. Лаймовете се обелват, резенчетата се почистват от ципите.

Жълтъците се разбъркват със захарта до бяло, добавя се брашното, настърганата кора на лаймовете, добавя се млякото и сместа се вари на бавен огън до непрекъснато бъркане.

Охлажда се при непрекъснато бъркане. Белтъците се бият на сняг, добавя се пудрата захар, разбъркват се и се добавят резените лайм.

Белтъчната смес се смесва с млечната и всичко се разбърква. Разпределя се в намазани с масло и поръсени с брашно формички и се пекат 15 минути на 200 градуса. Сервират се, поръсени с пудра захар и украсени със сметана.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар