Печено пиле по тайландски

30/10/2014
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо741
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пиле - 1.5 кг
  • кориандър - 100 г пресен
  • лайм - 1 бр. + 4 листа от kaffir lime
  • лимонова трева - 2 стръка, нарязана
  • олио
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето под студена течаща вода и го подсушете много добре.

Смесете накъсания кориандър, нарязаната лимонова трева и лаймовите листа и ги сложете в пилето.

Завържете краката на пилето, подпъхнете крилцата и шията, за да не загорят по време на печенето.

Сложете пилето върху намазнена решетка с тава отдолу с гърдите нагоре. Намажете го много добре с олио и го посолете. Долейте в тава вода до 1 см.

Зaгрейте фурната и печете пилето за около 1 и 1/2 часа, като покриете с фолио след като изтече 1 час.

Извадете ароматната плънка от пилето и го поднесете цяло с резенчета лайм.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар