Агнешки котлети с билкова коричка
29/10/2014

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отДимиНовак
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- агнешко месо - 2 бр. ребра с по 6 котлета (900 г)
- хляб - 1 ч.ч. пресни хлебни трохи
- макадамия - 1 с.л. смляна
- розмарин - 1 с.л. листенца, нарязани
- мащерка - 1 с.л. прясна
- босилек - 1 с.л. пресен
- чесън - 3 скилидки
- белтъци - 1 бр. леко разбит
Начин на приготвяне
Загрейте фурната и премахнете мазнините от ребрата, ако има такива. Смесете хлебните трохи, ядките, билките, чесъна (смлян) с леко разбития белтък.
Сложете агнешкото в тава и притиснете в него равномерно билковата смес. Сложете да се пекат за около 25 минути в загрятата фурна или до готовност.
Готовите ребра покрийте и оставете да престоят за около 10 минути. Поднесете нарязани на отделни котлети.подобни рецепти тук
Сложете агнешкото в тава и притиснете в него равномерно билковата смес. Сложете да се пекат за около 25 минути в загрятата фурна или до готовност.
Готовите ребра покрийте и оставете да престоят за около 10 минути. Поднесете нарязани на отделни котлети.подобни рецепти тук