Агнешки котлети с билкова коричка

29/10/2014
от ДимиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо869
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 бр. ребра с по 6 котлета (900 г)
  • хляб - 1 ч.ч. пресни хлебни трохи
  • макадамия - 1 с.л. смляна
  • розмарин - 1 с.л. листенца, нарязани
  • мащерка - 1 с.л. прясна
  • босилек - 1 с.л. пресен
  • чесън - 3 скилидки
  • белтъци - 1 бр. леко разбит
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната и премахнете мазнините от ребрата, ако има такива. Смесете хлебните трохи, ядките, билките, чесъна (смлян) с леко разбития белтък.

Сложете агнешкото в тава и притиснете в него равномерно билковата смес. Сложете да се пекат за около 25 минути в загрятата фурна или до готовност.

Готовите ребра покрийте и оставете да престоят за около 10 минути. Поднесете нарязани на отделни котлети.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар