Крем-торта

18/11/2014
от МиленитаНовак
"Не ви е нужен специален повод, за да приготвите тази вкусна крем-торта, нали?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 853
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото, жълтъците и захарта се размесват много добре. Прибавете към тях брашното, настърганите сухари, лимоновата кора, бакпулвера, рома и белтъците, разбити на твърд сняг.

Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно форма и запечете в предварително загрята умерена фурна.

След като изстине нарежете блата на няколко пласта, които се намазват с крем. Отгоре тортата също се намазва с крем и се слага в хладилник.

Приготвяне на крема: Брашното, жълтъците, ромът и кафето се сваряват на гъст крем и когато изстине, се прибавя маслото. Разбийте и смесете внимателно с разбитите на сняг белтъци.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар