Пъдпъдъци, печени в тиква

27/10/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо547
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква – 2 бр. (цигулка)
  • пъдпъдъци – 4 бр.
  • ориз – 1 ч.ч.
  • сушени кайсии – 1 ч.ч.
  • стафиди – 1 ч.ч.
  • лук – 2 глави
  • масло – 6 с.л.
  • олио – 2 с.л.
  • сол – 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквите се разрязват на две по дължина и с лъжица се махат семките и малко от меката част. Пъдпъдъците се разрязват на две по дължина, посоляват се и се пържат в олиото 2 минути до златисто.

Оризът се залива с голямо количество гореща солена вода и се вари 10 минути. Отцежда се. Лукът се реже на ситно и се запържва в част от маслото, докато не стане прозрачен.

Сушените кайсии и стафидите се накисват в гореща вода за десет минути и се отцеждат. В половинките тиква се слага първо малко масло, после оризът, смесен с изпържения лук, след това две половинки пъдпъдъци.

Отгоре се разпределят стафидите и кайсиите. Редят се в тава. Отгоре се покриват с фолио и се пече 3 часа на 190 градуса.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар