Патладжан с яйца и кашкавал на фурна

26/07/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Легендата разказва, че имало една дама на диета, която устояла на тази вкусотия, но ние в легенди не вярваме!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 565
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, разрежете ги на две половини и ги посолете. Оставете така за половин час, за да излезе горчивната, след което ги изплакнете.

Издълбайте патладжаните от меката част. В тава сложете малко зехтин и подредете патладжаните. Във всяка половинка чукнете по 2 яйца.

Нарежете доматите на дебели кръгове и наредете по два кръга върху всеки патладжан. Посолете.

Кашкавала нарежете на 4 дебели парчета и сложете по едно върху всеки патладжан. Сложете ястието да се пече, като налеете малко вода в тавата.

Поднесете с накълцан магданоз.подобни рецепти тук
5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гери
Гери
25.08.2013 21:26
Мисля,че яйцата ще се изпекат много по-бързо от патладжаните.
0
0
Галя
Галя
01.08.2013 15:02
Само че сте сбъркали нещо със броя на яйцата ;). Щом на полувинка патладжан се слагат по 2 яйца, са нужни 8 яйца за 4 полувинки, нали?!?
Инъче рецептата звучи интересна! Във всеки сличай ще я пробвам!
1
0
Катя
Катя
20.11.2014 16:59
Пише се половинка а не полувинка,чудя се хората защо не могат да пишат правилно родния си език.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв