Свинско филе с ориз и домати

26/10/2014
Галина
отГалинаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо937
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от ципите, нарежете го надлъжно и го начукайте. Пригответе марината от виното, черен пипер, сол и половината лук, нарязан на дребно.

Оставете месото да престои в нея на хладно място. Нарежете останалия лук и го задушете в сгорещеното масло.

Прибавете настърганите моркови и по-късно - обелените и ситно нарязани домати. След като се задушат зеленчуците, добавете сметаната и ориза. Разредете с топла вода.

Отместете от огъня готовата смес, оставете да изстине, прибавете настъргания кашкавал и разбъркайте добре. Върху филетата поставете от плънката и ги завийте във вид на вретено.

Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещеното олио. Украсете с клонки магданоз и сервирайте с гарнитура по желание.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар