Праз с кайма

IlariaIlaria
Новак
597576322k
Праз с кайма1 / 2
22/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • праз - 5 - 6 стръка
  • кайма - 500 г
  • домати - 2 - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • целина
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелената част на праза нарежете на парчета с дължина около 3 см. Сварете ги за 10-тина минути в подсолена вода.

Бялата част на праза, целината, морковът и чушката се нарязват на ситно. Задушете ги в мазнината и 2 с.л. вода, докато поомекнат.

Прибавете каймата и продължете задушаването, докато сместа остане на мазнина. Залейте с настърганите домати, сложете подправките.

Варете 10-тина минути на тих огън. Изсипете в тавичка, наредете върху сместа с каймата сварения праз и запечете във фурната.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: