Равиоли с риба

12/07/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф301
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 104
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 1 желтък за намазване
  • риба тон - 2 консерви в собствен сос
  • лук - 2 стръка зелен
  • моркови - 1 брой голям
  • сол
  • черен пипер
  • чили
  • яйца - 1 белтък
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тестото за равиолите като смесите брашното, солта 2 яйца и индийското орехче с малко вода.

Замесеното тесто се оставя да престои 1 час. След това разточете тестото на тънко и изрежете гръгчета с помощта на купичка.

Рибната плънка се приготвя от 2 консерви риба тон в собствен сос, омесени със ситно накълцан зелен лук и морков. Овкусете плунката със сол, черен пипер, малко чили и я омесете с един белтък.

Разпределете по малко плънка в кръгчетата тесто и ги затворете, като добре притискате краищата. Най-накрая ги намажете с жълтък и ги сложете за 5 минути във вряща вода, в която сте капнали и няколко капки зехтин.

Извадете равиолите от водата и ги оставете да се отцедят.

Загрейте зехтин в тиган и ги сложете да се запържат за кратко. Може да ги изпържите и във фритюрник.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар