Мусака с моркови

IlariaIlaria
Новак
597570321k
Мусака с моркови1 / 2
25/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • моркови - 8 бр. полусварени
  • кайма - 500 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • целина - ситно нарязани листа
  • черен пипер
  • бульон - 1 ч.ч.
  • За заливката
  • сметана - 3 с.л.
  • крема сирене - 1 пакетче
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото задушете каймата и ситно нарязания лук. Когато се изпари водата, подправете със сол, черен пипер и целина. Разбъркайте добре.

В тавичка наредете половината моркови, нарязани на кръгчета, изсипете сместа с каймата и покрийте с останалите моркови. Залейте с бульона и печете 30 минути.

Разбийте с миксер яйцата, сиренето и сметната, залейте мусаката и запечете още малко.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: