Лесен пуешки бургер

12/07/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Децата го обожават, а вие имате шанса да го приготвите по-вкусно и по-здравословно, така че, какво чакате?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 454
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 600 гр. смляно
  • сос уорчестър - 2 ч.л.
  • рикота - 1/2 чаша сирене
  • горчица - 2 ч.л. дижонска
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • домати
  • маруля
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете смляното пуешко месо в купа и го омесете със солта, пипера, соса Уорчестър, сиренето рикота и горчицата.

Разделете сместта на 4 части и от всяка оформете бургер с големината на питка.

Загрейте грил тиган на котлона, в който предварително сте сложили малко олио. Сложете бургерите да се пържат, след което намалете тигана. Когато са готови, те сами ще се отделят. Внимавайте да не ги разкъсате, докато ги обръщате.

Гарнирайте бургерите с домат и маруля.
подобни рецепти тук
5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много вкусен и лесен за приготвяне.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв