Ванилов крем пай с кайсии

13/07/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Феноменален крем пай без печене Ако не вярвате - опитайте "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 440
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете на фини трохи бисквитите и ги смесете с 1/4 чаша захар и 1/2 чаша стопено масло. Омесете добре и разстелете сместа във форма за пай - притискайте добре към краищата.

Загрейте фурната на 180 градуса, а през това време оставете блата на студено за 20 минути. Сложете го да се изпече за 10 минути.

В тенджерка смесете 3/4 чаша захар, царевичното нишесте, солта, млякото, яйцето и жълтъците. Оставете кремът да заври, като го бъркате постоянно в продължение на 8 минути. След това махнете от котлона и добавете 2 с. л. масло и екстракта от ванилия.

Нарежете шоколада на парченца и го разтопете внимателно в микровълнова - трябва да се получи гладка течност. Смесете я с една чаша от ваниловия крем и намажете с тази смес блата за ваниловия пай. Останалия крем се изсипва отгоре.

Оставете пая да стегне за около 3 часа. Отцедете компота от плодовете и сложете течността да се загрее на котлона. През това време разтворете желатина в малко вода. След половин час разтворете желатина в кайсиевия сок и оттеглете от котлона.

Наредете плодовете върху пая, полейте с желатина и веднага сложете на студено да стегне.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар