Класическа Курбан-чорба

09/07/2010
"Днеска ще ви представим рецептата за класическата курбан чорба, която макар и да се приготвя рядко, е изключително популярна в българските традиции и има заслужено място на нашата трапеза"
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

Приготвяне

Нарежете агнешкото на парченца, измийте и подсушете агнешките дреболии, след което накълцайте и тях.

В тенджера залейте месото и дреболиите с гореща вода и ги сложете да се варят. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.

Накълцайте лука и лютите чушки на ситно и ги прибавете към супата.

В тиган сложете маслото и малко олио и запържете брашното до леко златисто. Прибавете малко от бульона, размийте го, след което прибавете към чорбата.

Долейте ако е нужно още гореща вода и оставете да се вари няколко минути.

Застройте курбан-чорбата с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Свалете от огъня, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и магданоз и се поднася. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 7
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Гергана99
Гергана99
25.10.2016 09:43
Първо съгласна съм с Mariq Veleva и второ до колкото знам яйцето не трябва да се пресече!
0
0
Станислав
Станислав
17.08.2015 15:00
Това не е курбан, а някаква чорба .... Мария Валева точно е обобщила нещата.
16
3
Мдааа
Мдааа
21.07.2014 17:30
точния, всеки може да си слага всичко, но когато става дума за "класически" тогава мълчим, чули беееееееее
7
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията