Класическа Курбан-чорба

публикувана от:
Видяно: 58 441 пъти
Оценка
4.2 от 22 Гласа
Рецепта за Класическа Курбан-чорба
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • агнешки дреболии - 250 грама
  • лук - 1 - 2 глави кромид
  • люти чушки - 3 - 4 броя
  • масло - 70 г краве
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • джоджен - на вкус
  • брашно
  • олио

Приготвяне на Класическа Курбан-чорба

Нарежете агнешкото на парченца, измийте и подсушете агнешките дреболии, след което накълцайте и тях.

В тенджера залейте месото и дреболиите с гореща вода и ги сложете да се варят. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.

Накълцайте лука и лютите чушки на ситно и ги прибавете към супата.

В тиган сложете маслото и малко олио и запържете брашното до леко златисто. Прибавете малко от бульона, размийте го, след което прибавете към чорбата.

Долейте ако е нужно още гореща вода и оставете да се вари няколко минути.

Застройте курбан-чорбата с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Свалете от огъня, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и магданоз и се поднася.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Коментари (6)

0
0
Отговор
Станислав

2015-08-17, Оценка 5.0 от 5 за Класическа Курбан-чорба

Това не е курбан, а някаква чорба .... Мария Валева точно е обобщила нещата.
0
0
Отговор
Мдааа

2014-07-21, Оценка 5.0 от 5 за Класическа Курбан-чорба

точния, всеки може да си слага всичко, но когато става дума за "класически" тогава мълчим, чули беееееееее
6
1
Отговор
Данна

2014-02-07, Оценка 5.0 от 5 за Класическа Курбан-чорба

точно рецептата на Мария Валева е за класическа курбан - чорба
1
8
Отговор
точния

2014-01-22, Оценка 5.0 от 5 за Класическа Курбан-чорба

До мария валева.във вашето село може да сложите на баба ти магарето ако искаш,чули ма.
0
0
Мария ВълеваТочния , "много поздрави на майка ти " ! Мангал ! Още не си се научил да си бършеш задника от лайната , камо ли за готвене да ми пишеш ти на мен . Към останалите - сори за изблика на нерви и неприличен език , но тъпаците и лъжата най -много ме нервират . Човек може да готви както си иска и да слага каквото си иска в гозбите , но не бива да се лъже . Класиката си е класика и курбана се приготвя от сварено овче месо и дреболиите му и се слага само сол . Курбана е турско ястие и така се е приготвял още от древността . Не бива да се заблуждават хората с други рецепти . Защото някои млад човек ще пожелае да си направи курбан и ще провери в интернет и ще попадне на нещо подобно , което си е лъжа . Това е супа , това е далече от определението на класиката за курбана .
3
1
Отговор
Павел

2013-12-02, Оценка 5.0 от 5 за Класическа Курбан-чорба

По нашия край го правим с много малко вода за в началото после се вари в собствената си мазнина като слагаме малко лук морков черен пипер може и една червена чушка.
34
0
Отговор
mariq.valeva.58

2013-12-02, Оценка 5.0 от 5 за Класическа Курбан-чорба

Що за глупост е това ???? Класическата курбан чорба се състои от овче месо , вода , сол и яко препенване ( има вече измодерени който добавят лук и аромати - но това е друго - въпрос на вкус )като съотношението на овчето месо " ако е цяла овца " е на 1 кофа месо / 3 кофи вода - ако е по - старо животното , или - 1 кофа месо / 2 кофи вода - ако е по - младо , всеки по - запознат знае , че курбан не става от агне или шиле , най - добре става от по - стара овца или коч ! Тази рецепта не е за класическа курбан чорба , това е някаква супа .
3
0
ХристоМного си права.....

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Gotvach.bg

  • Странджанска курбан чорба
  • Курбан чорба с петел
  • Курбан чорба от овнешко месо

Още от категориите

Други ястия с

Как се приготвя Класическа Курбан-чорба? Избрана рецепта за готвене на Класическа Курбан-чорба. Съвети за приготвяне на Класическа Курбан-чорба в сайта. Приятно сърфиране из нашите лесни и оригинални рецепти. Опитай тази лесна кулинарна рецепта за Класическа Курбан-чорба и добави своя отзив. Желаеш да публикуваш рецепта? Добави я от тук!