Английски пудинг от овесени ядки

11/10/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо719
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • овесени ядки – 7 с.л.
  • вино – ½ ч.ч. десертно
  • галета – 2 с.л.
  • стафиди – 1 с.л.
  • масло – 2 с.л.
  • пудра захар – 3 с.л.
  • яйца – 1 бр.
  • прясно мляко – 2 ч.ч.
  • ягодов мармалад – 1 ч.ч.
  • сол – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се заливат с 1 чаша солена вода. Сместа се кипва и се добавя млякото. Овесените ядки се варят 15 минути и се оставят да се охладят.

Добавят се масло, стафиди, яйце, пудра захар и всичко се разбърква. В тавичка, намазана с мазнина и поръсена с галета, се излива сместа и се пече 40 минути на 170 градуса.

Сервира се, като се обърне върху голяма плоска чиния и се полее със смес от мармалада и виното.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар