Картофи с горчица и подправки

05/07/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Имате само картофи, а искате да сготвите нещо вкусно? Попаднали сте на точното място - опитайте нашето предложение за ароматни картофки с горчица "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 072
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 900 грама пресни и небелени, нарязани на кръгчета
  • сол - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 1 1/2 с.л. ябълков
  • горчица - 2 ч.л. дижонска
  • зехтин - 1/4 чаша
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • лук - 1 глава, малка
  • магданоз - 1 1/2 ч.л. пресен
  • естрагон - 1 1/2 ч.л. пресен и наситнен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и ги сложете да се варят в 1200 мл студена вода. Оставете да заврат на най-висока температура, подправете със сол, след което намалете на средни градуси.

Бланширайте двете скилидки чесън във водата за около минутка, изстудете го с вода и го обелете.

Варете картофите, докато леко омекнат - трябва да са по-скоро твърди, а не меки и разварени.

Отцедете картофите, запазвайки 1/4 от водата, в която сте ги варили.

Поставете картофите в тава за печене, и пресовайте чесъна и лука.

Прибавете към картофената вода чесъна, лука, оцета, горчицата, зехтина и черния пипер и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Излейте дресинга върху топлите картофи и ги сложете да се пекат.

Малко преди да са готови поръсете с още черен пипер, сол, естрагон и ситно нарязан магданоз, след което леко объркайте и оставете за около 5 минути да се доопекат.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

virginia
virginia
06.07.2010 01:21
Картофите стават много вкусни, само не трябва да се прекалява с горчицата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв