Царска туршия с камби

10/10/2014
от Марта ГригороваНовак
"Знаете защо наричат тази туршия Царска, защото е толкова вкусна, че е подходяща дори и за царската трапеза!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо124 925
  • Преглеждания за месеца18943
  • Преглеждания за седмицата5264
  • Рейтинг2.9 от 5

Необходими Съставки

  • камби - 3 кг
  • целина - 2 глави
  • моркови - 1.5 кг
  • карфиол - 3 кг
  • оцет - 1.5 л
  • захар - 200 г
  • сол - 200 г
  • олио - 1.5 ч.ч.
  • вода - 1.5 л
  • черен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете нарязаните и почистени зеленчуци със солта и захарта. Оставете зарзавата да престои така около 7 часа. Изцедете получения сок и го допълнете до 1.5 литър с вода.

Добавете олиото, оцета и подправките и кипнете на огъня. Подредете зеленчуците в буркани и залейте с врялата течност.

Затворете бурканите и след 3-4 дни изцедете сока и отново го сипете в бурканите.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 3
2 3
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар