Южна салата

03/10/2014
от СилвиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зеле - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • чушки - 2 кг червени
  • целина - листа
  • олио - 500 мл
  • оцет - 1.5 л
  • синап - 250 г
  • захар - 500 г
  • сол - 150 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелките от външните листа, изрежете кочана и ги измийте добре. Нарежете на ивици. Почистете чушките от семената и дръжките, нарежете на парчета. Нарежете морковите на дълги ивички. Листата от целина се нарязват на ситно.

В дълбок съд сипете солта, захарта, олиото и оцета. Кипнете течността, докато се разтворят захарта и солта. Приготвените зеленчуци смесете в дълбока тава, като някъде по средата сложете в торбичка тензух синапеното семе.

Залейте с горещата марината и захлупете съда. Оставете да престои така около 5 часа. След това разпределете зеленчуците в буркани, като натискате добре, за да не влиза въздух. Разпределете останалата марината в бурканите запечатайте с капачки и стерилизирайте 30 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар