Чорба от гъска

IlariaIlaria
Новак
597570321k
Чорба от гъска1 / 2
01/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • гъска - главата, шията, крилете, краката, воденичката, дроба
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 к.ч. яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички части на гъската да се варят в достатъчно вода. Добавете нарязания ситно лук, подправки на вкус и след като се посвари - солта.

След като месото се посвари, прецедете бульона. Сложете го да се вари с ориза и върнете дреболиите.

Подправете чорбата с 2 с.л. масло, черен пипер, скълцан магданоз. Финално разбийте яйцата с киселото мляко и лимонов сок и застройте супата.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: