Яйца на очи по добруджански

23/09/2014
Евгени
отЕвгениНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 187
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • качамак - 500 г
  • масло - 130 г краве
  • червен пипер - 5 г
  • оцет - 15 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупените яйца се сипват поединично във вряща, леко подкиселена и подсолена вода. Веднага отстранете съда от огъня. Когато белтъкът побелее и забули жълтъка, отново поставете съда на огъня.

Извадете яйцата с помощта на решетеста лъжица и ги разпределете върху разпределения в чинии варен качамак, поръсен с оцветеното в червен пипер горещо краве масло.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар