Супа от касис с кнедли от извара

16/09/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • нишесте – 1 ч.л.
  • захар – 2 с.л.
  • вода – 3 ч.ч.
  • касис – 3 ч.ч.
  • извара – 5 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • яйца – 2 бр.
  • брашно – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Касисът се намачква с дървено чукче и се отцежда сокът. Плодовете се заливат с гореща вода и се кипват.

Прецеждат се и течността се смесва със захарта и се кипва. Добавя се нишестето, размито в студена вода. Всичко кипва и се добавя сокът от плодовете.

Приготвят се кнедли, като изварата се намачква и се смесва с яйцата, захарта, солта и брашното.

Правят се топчета, варят се в солена вода до омекване, вадят се и се охлаждат. Супата се сервира с кнедли.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар