Лесна торта с боровинки

16/09/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 990
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно – 250 г
  • масло – 125 г
  • захар – 75 г
  • яйца – 1 бр.
  • сол – 1 щипка
  • за украса
  • конфитюр – 50 г от боровинки
  • бисквити – 8 бр. хрупкави
  • боровинки – 250 г
  • яйца – 3 бр. (белтъци)
  • пудра захар – 2 с.л.
  • за сиропа
  • ликьор – 50 мл по избор
  • захар – 100 г
  • вода – 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се смесва със захарта и солта, добавя се яйцето и брашното и се замесва тесто. Прави се топка и се оставя на стайна температура за 1 час. Разточва се на кора с дебелина половин сантиметър, слага се в кръгла тава, намазана с мазнина.

Върху тестото се слагат няколко зърна с боб, покрива се с фолио и се пече 10 минути на 210 градуса. Маха се фолиото и бобът, тестото се маже с конфитюр и се поръсва с натрошените на ситно бисквити.

Приготвя се сироп от захарта и водата, като се оставят да къкрят на слаб огън до извиране на половината от водата. Охлажда се, добавя се ликьорът и с този сироп се поливат бисквитите върху тестото.

Белтъците се бият на сняг, добавя се по малко захарта, след това се добавят и боровинките, всичко се разбърква и се слага върху тестото.

Отгоре се поръсва с пудра захар и се пече 12 минути на 210 градуса. Охлажда се и се сервира.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар