Френски пай с аспержи и домати

10/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • аспержи – 1 кг
  • бутер тесто – 400 г
  • яйца – 2 бр.
  • сметана – 100 мл
  • домати – 1 кг
  • лук – 1 глава
  • масло – 50 г
  • босилек - 1 връзка
  • бадеми – 50 г
  • захар – 2 щипки
  • сол – 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се разрязват на две по дължина и се сваряват за пет-шест минути в солена вода. Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се режат на ситно.

Лукът се реже на ситно и се пържи в маслото до златисто. Добавят се доматите, солта, захарта и сместа се загрява на бавен огън 25 минути. Поръсва се със ситно нарязан босилек.

Тестото се слага в тава и се набожда с вилица. Отгоре се излива доматената смес. Върху нея се разпределят аспержите с връхчетата към центъра на тавата. Пече се 20 минути на 190 градуса.

Яйцата се разбиват, добавя се сметаната и сместа се излива върху тестото. Пече се още 20 минути. Вади се, поръсва се със счукани на едро бадеми и се запича още 5 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар