Салата от зелен фасул и морски дарове

10/09/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи – 4 бр.
  • моркови – 3 бр.
  • целина – 1 глава
  • ябълки - 1 бр.
  • зелен фасул – 200 г
  • грах – 100 г
  • кисели краставички - 1 бр.
  • аншоа – 100 г (от консерва)
  • скариди – 100 г
  • яйца – 2 бр. (твърдо сварени)
  • маслини – 50 г (без костилки)
  • маруля – 1 бр. зелена салата
  • зехтин – 100 мл
  • балсамов оцет – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и целината се сваряват, обелват се и се нарязват на ситни кубчета. Зеленият фасул се реже на едро и се сварява заедно с граха.

Ябълката и киселата краставичка се режат на ситно. Картофите, морковите, целината, зеленият фасул, грахът, ябълката, киселата краставичка и нарязаните яйца се смесват.

Добавят се нарязаните на ситно рибки и зехтинът и всичко се разбърква. Добавя се накъсаната зелена салата, разбърква се, напръсква се с балсамов оцет. Украсява се с маслини и скариди.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар