Салата от миди и зелен фасул

28/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • зелен фасул – 300 г
  • миди – 200 г (от консерва)
  • лук – ½ глава
  • червено вино – 4 с.л.
  • зехтин – 5 с.л.
  • сол – 2 щипки
  • босилек – 1 с.л. (нарязан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се нарязва на парченца и се сварява 15 минути в солена вода. Отцежда се.

Лукът се реже на ситно. Мидите се отцеждат от течността в консервата. Виното и зехтинът се смесват, поръсват се със сол.

Фасулът, мидите, лукът, а по желание и една нарязана червена чушка се смесват и се поливат със соса. Поръсват се с босилек.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар