Салата от калмари и пъдпъдъчи яйца

01/09/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • калмари – 4 бр.
  • пъдпъдъчи яйца – 8 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • краставици – 4 бр.
  • салата aйсберг – 1 бр.
  • майонеза – 3 с.л.
  • соев сос – 1 с.л.
  • мед – 1 ч.л.
  • лимони – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се измиват, попарват се и ципите се отстраняват, както и хитиновите пластини. Калмарите се пускат във вряща вода заедно с 2 резена лимон и се варят около 5 минути.

Щом омекнат, веднага трябва да се извадят. Режат се на пръстени. Яйцата се сваряват и се режат на половинки. Лукът се реже на ситно.

Чушката се реже на ленти, краставиците се режат на кубчета. Салатата се накъсва с ръце. Смесват се майонезата, соевият сос, 2 супени лъжици лимонов сок и медът.

Всичко се разбърква. Яйцата, калмарите и зеленчуците се смесват и се поливат с дресинга.

По желание може да добавите и други морски дарове в салатата.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар