Мармалад от череши

18/06/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 бурканчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 608
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • череши - 5 килограма
  • захар - 2 килограма, може и 2 и 1/2
  • лимонена киселина - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете черешите от костилките.

Така почистените плодове сложете да се сваряват с малко вода, докато омекнат.

След това смачкайте плодовете и ги прекарайте през сито или гъста цедка. Така получената каша се смесва със захарта.

Сложете сладката черешова смес на котлона и варете първоначално на умерен огън, а след това на силен, като се бърка непрекъснато. Накрая се слага и лимонената киселина.

Черешовия мармалад се вари докато лъжицата започне да оставя трайна следа.

Готовият мармалад се сипва, преди да е изстинал, в подсушени буркани и се затваря добре.подобни рецепти тук
5 1
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Едно време....:)
Едно време....:)
03.06.2013 21:43
Ягоди и череши...едно време ,когато ги нямаше и зимно време...пресни-как си правех и сладко и сироп? :) Естествено-плод-захар-плод -захар.Съхранение в хладилник.До кога ли? Зависи от времето,което ще намерите да застанете над тенджерите и бурканите.
Отделилата се вода отива за сироп, а плода за сладко.:)
Предпочитам мармалад от ...от повече плодове-микс.Незаменим е.Особено есен-диви круши+от градината-ябълки+дюли+сливи...опитайте.:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв