Пай с патладжани, босилек и моцарела

22/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр.
  • домати – 3 бр.
  • моцарела – 300 г
  • сметана – 300 мл
  • пармезан – 8 с.л. (настърган)
  • бял хляб – 50 г (без кората)
  • брашно – 1 4 ½ ч.ч.
  • яйца – 4 бр.
  • масло – 100 г
  • босилек – 10 стръка
  • сол – 2 щипки
  • бакпулвер – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, добавя се омекналото масло. Разбърква се, добавя се солта, бакпулверът, 6 супени лъжици вода и се замесва еластично тесто. Прави се на топка и се слага в хладилника.

Патладжанът се реже на тънки резени и се пече в тава, намазана с мазнина, 10 минути на 180 градуса. Приготвя се заливката, като се смесват пармезанът, яйцата, сметаната, нарязаният на ситно хляб и солта.

Доматите и моцарелата се режат на резени. Тестото се слага в тавичка, като се правят стенички с височина 4-5 сантиметра. Налива се малко от заливката.

Нареждат се част от резените патладжан, отгоре босилек, покрива се с домати и моцарела. Ако слоевете са тънки, реденето се повтаря.

Отгоре се покрива със заливката. Пече се 50 минути на 180 градуса. Оставя се още половин час в изключената вече фурна. Сервира се охладен.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар