Задушен заек с пълнеж

16/02/2012
от ЖоржиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 727
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо – 1 цял заек
  • хляб – 100 гр.
  • шунка – 100 гр.
  • свинско шкембе – 150 гр.
  • свински дроб – 1
  • лук – 1 глава
  • черен пипер
  • сланина – 50 гр.
  • маргарин – 60 гр.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатия и изстискан хляб се смества с шунка, свинско шкембе, дроб и лук и се прекарва през машинка за месо. Прибавят се сол и черен пипер.

Сланината се стопява. Към нея се прибавя горната смес и се пържи около 10 мин.

Измитият и отцеден заек се напълва, зашива се и се запържва с маргарин. Задушава се 2 – 3 часа, като се полива неколкократно с бульон. Поднася се като топло или студено ястие.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар