Патица с бира

06/06/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Извинявайте, но ще трябва да жертвате една бира от неприкосновените си запаси. Обещаваме, че ще си струва "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 405
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 200 градуса. Накълцайте лука, чесъна и мащерката и ги сложете на дъното на голяма тавичка за печене.

Върху тях сложете двете патици. Надупчете кожите им с вилица или остър нож и ги овкусете със сол и пипер.

В тенджера изсипете бирата и захарта и оставете сместа да заври. След като захарта се стопи напълно, свалете от огъня и залейте патиците с течността.

Пече се около 2 ч, докато покафенеят и бутчетата се отделят лесно. По време на печенето от време на време отваряйте фурната и поливайте месото със сока отстрани.

Когато патиците станат готови, ги извадете от тавичката и ги оставете да „починат” на топло.

Отцедете излишната мазнина от тавичката и изсипете вътре бульона. Оставете течността да заври и я оставете на котлона около 10 мин.

Овкусете със сол и пипер, прецедете и поднесете птиците със соса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Стефан
Стефан
29.12.2012 23:21
Мисля и картофки да добавя ,правил съм подобна патица и казвам ,че рецептата е мн. добра мога да добавя само ,че може малко за пълнеж на патицата(но без да се пълни а само малко за аромат) настъргана ябълка 1бр.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв