Aгнешко бутче с хвойна и розмарин

05/06/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 111
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чесън - 3 скилидки смачкани
  • розмарин - 2 стръка, само листата
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна, едро счукани
  • хвойна - 3 плода, счукани
  • зехтин - 1 с.л.
  • агнешко месо - 1 цяло бутче, около 3 кг
  • бяло вино - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Смесете смачканите скилидки чесън, накълцаните листа розмарин, черния пипер и хвойната с достатъчно зехтин, до получаване на паста.

Извадете агнешкото, което е предварително поставено в хладилник, натрийте го със сместа и го оставете за около 1 час, докато се загрее до стайна температура.

Сложете бутчето в тавичка и го изпечете за 1 час 45 мин. Извадете го и го оставете да почине върху дъска 30 минути, увито във фолио.

Така приготвеното месо ще остане леко розово в средата, но ако го предпочитате по-добре изпечено, оставете го във фурната 2 часа.

Изсипете излишната мазнина от тавата и я сложете на котлона. Добавете виното и го кипнете.

Прехвърлете соса в сосиера и го посолете на вкус. Нарежете агнешкото на филии и добавете изтеклия върху дъската сок в сосиерата.

Месото се поднася притоплено със соса.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар