Швейцарски шницел със сирене

05/06/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Това швейцарците винаги ще те изненадат с нещо, я с референдум, я с вкусен швейцарски шницел със сирене "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 802
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

  • хляб - 4 филии пресен
  • галета - 100 грама
  • сирене - 50 грама "Грюер" или "Ементал"
  • свински пържоли - 4 броя, около 200 грама всяка
  • яйца - 1 брой
  • олио - 2 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кухненски робот раздробете хляба и смесете трохите със сиренето, което предварително трябва да настържете.

Пресипете ги върху широко плато и ги овкусете със сол.

Разбийте яйцето и оваляйте пържолите в него, след което ги притиснете към трохите и сиренето. Трябва да са оваляни добре от двете страни.

Загрейте мазнината в незалепващ тиган и запържете месото от всяка страна.

Сервирайте с гарнитура от зеленчуци по избор.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ели
ели
26.02.2014 01:06
Да има..:-)
0
0
Генчовска
Генчовска
23.07.2013 16:28
Но защо е галетата?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв