Малки толумбички

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Малки толумбички1 / 3
02/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20-25 бр.
"Кой не обича толумбички? Не е необходимо да сте опитен кулинар, за да си приготвите тези неповторими толумбички"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • брашно - 300 грама пресято
  • захар - 4 бучки
  • яйца - 4 броя
  • масло - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • захар - 220 г
  • вода - 300 мл.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата завира и се прибавят бучките захар, маслото и по 1 щипка лимонова киселина и сол.

След завиране се изсипва брашното и бърка, докато започне да се отделя от съда като гъста смес.

Оставя се да изстине и се слагат едно по едно яйцата. Разбива се до хомогенна смес.

Приготвя се сиропа от захарта и водата, които врят 5 минути, след което се ароматизира с ванилията.

Оформете толумбичките с желаната големина.

Пържат се на маслена баня, при умерена температура, като може да се шприцоват малки толумбички направо в загрято олио.

С изваждането се потопяват в сиропа и веднага вадят с решетъчна лъжица. Накрая се заливат с останалия сироп.

Рейтинг

4.3
558
426
313
26
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Райна Агова
Райна Агова
мм колко вкусно
22.11.2021 17:34
Потребител#234921
Потребител#234921
Станаха страхотни наистина
17.07.2019 17:57
1
К К
К К
Като от магазина! Много добре са приготвени!
17.05.2016 21:25
3
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Прекрасни са ,направо да си оближеш пръстите Браво ,скоро ще ги опитам и ще споделя :)
23.01.2016 13:41
2
Мариела Христова
Мариела Христова
Много хубава рецепта, ще я пробвам.
08.01.2016 22:34
2
3
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Обожавам ги!
13.12.2015 22:44
1
Кристина
Кристина
А като се добавят яйцата с миксер ли трябва да се разбие?
10.05.2015 17:24
2
1
Покажи всички подкоментари
nina
nina
Studen ili topal trqbva da e siropa
27.03.2015 09:55
Станка
Станка
супер се получиха! Благодаря за рецептата!
16.02.2015 19:06
4
елена
елена
вода 600 грама ?????????
11.11.2014 09:13
2
3
1
Покажи всички подкоментари
сладкара
сладкара
някои хора си нямат и престава от тези неща даи им само да коментират ,рецептата е много то4на
19.09.2014 10:34
7
2
Ruzha
Ruzha
Изстинал или топъл трябва да е сиропът?
06.05.2014 11:58
15
Рози
Рози
И аз я изпробвах рецептата станаха чудесни толумбички.Благодаря за рецептата!
01.02.2014 12:33
4
пенка
пенка
вкусниса ууу,,,
06.12.2013 21:33
3
jidjtfewiu
jidjtfewiu
яка рецепта
06.12.2013 21:26
2
1
Кати
Кати
Станаха брилянтни, за първи път правя толумбички. Благодаря за превъзходната рецепта!
23.09.2013 00:06
1
Роза
Роза
Обожавам гииии, мога да ги изям всичките тлумбичкииии :)
10.09.2013 10:52
1
криса
криса
Каква е причината захарта да е на бучки,а не на пясък? Нека да си помагаме със съвети,не мисля,че е нужно да коментираме граматиката на другите.
26.06.2013 09:42
5
Ивана
Ивана
2-рото неможе да се копира. Защо?
20.04.2013 14:27
1
1
нанси
нанси
всичко опира до диалекта,защо не коментирате рецептата ,а си търсите кусури /да уточня какво е кусури за да не ме изкарате неграмотна..кусури е недостатъци/
26.03.2013 11:33
2