Пица Прошуто

30/05/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Неустоим аромат, който ще ви накара да се влюбите завинаги в Италия, пиците и въобще италианската кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 945
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • шунка - 200 грама, за предпочитане Прошуто
  • моцарела - 200 грама настърганa
  • доматен сок - 200 - 300 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • сирене - 300 грама
  • лук - 1 малка глава кромид, нарязана на дребно
  • лук - 1 голяма глава за лучени кръгчета
  • пармезан - 60 - 70 г настъргано сирене
  • босилек - 2 супени лъжици свеж или изсушен 2 чаени лъжици
  • домати - 2 броя големи
  • мая - 1 суха
  • вода - 1 чаша топла
  • брашно - 2 и 1/2 чаши
  • олио - 2 чаени лъжици или зехтин
  • захар - 1 чаена лъжица
  • сол - 1 чаена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете решетката на ниско във фурната и я загрейте до 200 градуса. Пригответе тестото за подложката по посочената рецепта, както следва:

Разтворете маята в чашата вода. В една тава пресейте брашното и добавете захарта, солта, олиото или зехтина. Направете кладенче посредата на брашното, излейте водата с маята и започнете да месите. Полученото тесто оставете да престои около 15 минути.

Смесете доматения сос и чесъна, след което нарежете прошутото или пушена шунка на не много тънки резени.

С набрашнени пръсти поставете тестото в намазнена тава. Залейте подложката за пицата с доматената смес, лука и моцарелата. Отгоре поръсете с босилека, наредете шунката или прошутото и доматите, които са вече нарязани.

Накрая покрийте пицата с пармезан и печете около 20 минути до апетитен загар.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

лидия
лидия
13.10.2014 17:18
хубаварецепта
0
0
пицааа
пицааа
02.11.2013 14:20
нали
0
1
Борислава
Борислава
19.08.2013 21:18
Много вкусна пица!
Вместо прошуто сложиш филе „Елена“ и пак стана страхотно!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв