Крем карамел с ягоди и канела

29/05/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Точно когато си мислите, че няма как да стане по-хубаво и някой ви кани да опитате крем карамел с ягоди и канела "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 385
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете около 100 грама от захарта, докато не се получи златист карамел.

Излейте карамела в голяма тава за печене с незалепващо покритие или в отделни по-малки форми за печене.

Разбийте яйцата хубаво и ги прибавете към млякото заедно с останалото количество захар и малко канела.

Така получената смес се прецежда през сито, ароматизира се с ванилия и се разпределя в малките форми за печене.

Нареждат се в голяма тава, която се запълва с вода така, че количеството й да стигне до половината на формите.

Пече се продължително, около 2 часа в слаба фурна на 130-140 градуса.

Крем карамелът се поднася обърнат в чиния, поръсен леко с канела през сито, гарниран с нарязани ягоди.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

mirval
mirval
10.09.2013 15:48
обичам канела - ще стане страхотен!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв