Пица Капричоза

01/06/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Наричат така тази пица, защото е толкова вкусна и богата, че може да задоволи и най-капризните любители на добрата храна!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28 126
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за тестото се смесват - брашното, маята, зехтинът и водата. Месете до пълна готовност, докато се получи пухкаво и меко тесто.

Готовото тесто за подложката се оставя да втаса около 1 час. След това се покрива с кърпа за около 2 часа, докато не удвои обема си.

Втасалото тесто се разточва на кори с размери 20-25 см дължина, а дебелината е около 5 мм.

Блатът се поставя в намазнена тава, след което се покрива с нарязани на кръгчета домати. Наръсва се със зехтин.

Запечете около 10 минути, след което добавяте останалите продукти за гарниране – моцарелата, нарязана на кубчета, киселите краставички на кръгчета.

Маслините се разделят на половинки, почистени от костилките, гъбите – на филийки, а чушките – на кръгчета.

Запечете пицата, докато не придобие приятен златист цвят.подобни рецепти тук
5 7
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

raiko
raiko
22.06.2011 16:02
Не знам как се прави тази пица капричоза, но ми е любимата и познавам вкусът и. Аз доколкото усещам вкусовете на продуктите, в тестото има риган и за гарнитура има кашкавал, може и моцарела да е. И също така има и гъби, но в един сайт не видях да пише, че в тестото има риган. Това е истината, според мен във всяка пица майстори готвачи пицари, опитайте благодаря ви.

0
1
Веска
Веска
10.10.2010 06:07
Съгласна съм, че не е Капричоза.
0
0
Димитров
Димитров
11.07.2010 18:47
Това изобщо не е рецепта за пица Капричоза.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв