Ориз с моркови и чушки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Ориз с моркови и чушки
Снимка: Анонимен
1 / 4
27/05/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Яденето трябва да се приготвя с много любов и желание, тогава резултатът е гарантиран!"

Необходими Продукти

  • ориз - 500 грама обикновен или бланширан
  • чушки - 1 брой червени
  • чушки - 1 брой зелени
  • моркови - 1 - 2 броя средно големи
  • лук - 3 глави кромид
  • олио - 1/2 чаена чаша
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на дребно и го сложете за малко да се запържи в загрятото олио.

Нарежете червената, зелената чушка на малки парченца, както и морковите. Първо прибавете към лука морковите, докато поомекнат.

Накрая добавете и чушките. Запържете всички зеленчуци още около 2-3 минути.

Измийте ориза и го поставете в леко намазнена тава. Овкусете го с натрошения бульон, черния пипер и солта, след което разбъркайте.

Към ориза прибавете зеленчуците. Сипете вода в тавата почти до ръба.

Оризът се пече на 200 градуса около 20-30 минути.

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка: