Капама с лапад

18/08/2014
Marianaот MarianaНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо903
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • лапад - 1 1/2 кг
  • чушки - 5 бр. червени
  • люти чушки - 1 брой
  • масло - 100 г
  • сол - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • копър - за поръсване

Начин на приготвяне

Добре почистете лапада, отрежете дръжките му и измийте листата. В плитък съд подредете един ред цели листа. Ако листата са твърде едри, може да ги нарежете на едро.

Овкусете със сол, черен и червен пипер. Отгоре поставете няколко ивици червени пиперки, които предварително сте опекли и обелили. Добавете няколко кръгчета от лютото чушле и добавете малко магданоз.

Повторете процедурата до изчерпване на продуктите. Налейте в тавата 1 ч.ч. топла вода, захлупете и задушавайте на тих огън (150 градуса) до омекване на лапада. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз и копър.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар