Пилешки крилца с джинджифилова марината

24/05/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Извинявайте, че говорим с пълна уста, но просто не можем да устоим на тези ароматни пилешки крилца "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 193
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 кг крилца
  • лук - 2 стръка зелен
  • оцет - 100 милилитра
  • водка - 100 милилитра
  • вино - 100 милилитра червено
  • джинджифил - 1 супена лъжица млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете маринатата като смесите всички продукти.

Почистете и измийте пилешките крилца и ги накиснете в маринатата за една нощ.

На следващия ден наредете пилето в тавичка и полейте крилцата с маринатата, в която са се овкусявали.

Завийте тавичката с метално фолио и печете в умерена фурна за около 45 минути.

Поднесете с малко нарязан зелен лук.

Накрая премахнете фолиото и запечете още 10 минути.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар