Сусамови палачинки с овче сирене

24/05/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 357
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се брашното, яйцата, млякото, 1 щипка сол заедно със сусама и се замесва на тесто, което се оставя да престои около половин час.

Нарежете доматите и лука и надробете овчето сирене. Накълцайте магданоза на дребно и разбъркайте всичко заедно. Сместа се овкусява с оцета, олиото, сол и черен пипер.

Пресовайте чесъна и обелете краставицата, която след това се настъргва. Накълцайте листата от мента.

Разбъркайте ги с изварата и краставицата заедно с чесъна. Накълцайте зелената салата.

Прибавете и киселото мляко и отново овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте маргарина в тиган и изпържете палачинките.

Напълнете готовите палачинки с доматената салата и с изварата и поднесете.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Балкис
Балкис
12.03.2011 16:36
Чудесна рецепта. За тези, които обичат по-фината и лека кухня или имат по чувствителен стомах препоръчвам следните замествания:
1) да не смесват различни по природа киселини, тоест млечна киселина (киселото мляко)с винена(оцет) и плодова (домати). Ябълковият оцет е прекрасен и напълно съвместен и за домати и за краставици.
2) Маргаринът е индустиално втърдено олио. Защо не чисто олио за пърженето - като първичен продукт.
Получиха се много апетитни палачинки. Благодаря.
0
0
ванеса
ванеса
05.02.2011 13:47
Яко и вкусно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв