Картофи на фурна

17/05/2010
от ИванНовак
"Класически картофи на фурна, които може да приготви всеки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 721
  • Преглеждания за месеца991
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг.
  • олио - 100 мл, може и масло
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязаваме като за пържене. Поставят се в дълбока тавичка, подправят се със солта и пипера, след което се заливат с олиото.

Разбъркват се добре и се добавя вода до средата на картофите. Пак разбъркваме. Печем на умерена фурна до омекване на картофките. Добре е след първите 10 мин. да се разбъркат един два пъти.

Тавичката се изважда когато картофите добият златисто кафяв загар. С вилица можете да пробвате дали са достатъчно изпечени.

Червеният пипер може да бъде и лют, ако сте почитатели на лютото. Допълнително можете да сложите и чубрица.подобни рецепти тук
5 25
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

никнай
никнай
26.01.2016 00:00
По-добре е картофите да се запекат с масли и да се залеят с бира. От много бъркане файда няма,само ще се разкашкат.
Червеният пипер е добра идея, но чубрица ....
Може да се поднесе със сос от кисело мляко и чесън.
0
1
гладен
гладен
02.09.2014 07:59
Цвети, а ще ми ци сготвиш ли и на мен?
0
0
Ангелинка
Ангелинка
04.12.2013 16:45
Благодаря, станаха уникални !
Понже правих втора тава и на нея добавих бира - много е успешно
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв