Карначета на фурна

06/03/2010
Ива
отИваНовак
"И докато похапваме от това вкусно карначе на фурна си мислим, че онзи, който е измислил карначетата, трябва да е бил истински гений!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 049
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • карначета - 1 тарелка
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 5 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • царевица - 1 малка консерва
  • гъби - половин буркан стерилизирани
  • доматен сок - 200 гр.
  • маслини - 10 - 13 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нямате печени чушки, чушките се изпичат предварително.

В тавичка за печене нарязваме на полумесеци главата лук, чушките на дребно, гъбите, маслините и царевицата.

Изсипваме доматения сос и разбъркване добре сместа. Слагаме подправки на вкус.

Карначетата се навиват на четири охлювчета, поставят се върху сместа и тавичката се слага на силна фурна докато се запекат карначетата.

Като придобият златист цвят, върху всяко от кърначетата се чуква по едно яйце и тавичката се слага обратно за десетина минутки да се запечат яйцата.

Можете да гарнирате карначетата с лютеница или задушени картофки.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Наталья
Наталья
14.03.2013 19:41
вкусняшка
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв